De omgeving

Wij willen u graag een impressie geven van wat Oosterwold u allemaal kan bieden. Oosterwold is een omgeving met zeer veel bos en water. Deze natuurlijke sfeer komt terug in het project EcoTuinlaan.

Elke woning in EcoTuinlaan heeft standaard minimaal energielabel A. Dit geeft aan dat uw nieuwe woning zeer energiezuinig is. EcoTuinlaan wil graag bijdragen aan een beter klimaat en een beter milieu, daarom zijn de woningen goed geïsoleerd tegen kou en hitte.

Elke afbeelding heeft een verhaal. Klik op de afbeelding om het verhaal te lezen.

De stadslandbouwkavels

EcoTuinlaan wordt gerealiseerd conform de eisen in het bestemmingsplan Oosterwold. De woningen worden individueel of collectief in een aansluitend bouwvlak (roodkavel) gerealiseerd waardoor bebouwingsdichtheden variabel kunnen worden toegepast. Het roodkavel beslaat maximaal 25% van de kavel, maximaal 50% van de roodkavel mag bebouwd mag worden.

50% van het bruto kaveloppervlak dient individueel en/of collectief te worden ingericht met een kleinschalige agrarische doelstelling. Mogelijkheden zijn hierbij een boomgaard, moestuin, kippenren maar ook weide voor schapen, geiten en ander kleinvee. Meer specifiek gebruik voor bijvoorbeeld het houden van bijen, het kweken van paddenstoelen, het realiseren van een kweekvisvijver of het inrichten voor snijbloemen, bolgewassen is ook mogelijk.

Nieuwsgierig? Blijf op de hoogte!

INSCHRIJVEN