Vloerverwarming

Levert optimaal warmteplezier, in tegenstelling tot radiatoren kan de ruimtetemperatuur wat lager worden ingesteld voor een behaaglijk binnenklimaat. Het is energiezuinig, en geen radiatoren betekent ruimtewinst en minder schoonmaaktijd.

Aluminium puien

Levert nagenoeg niet meer onderhoud op dan het schoonhouden hiervan, de puien ogen strak en slanker dan b.v. hout of kunststof. De triple beglazing zorgt voor optimale warmte- en geluidsisolatie.

Onderhoudsarm

Alle gekozen gevelmaterialen zijn onderhoudsarm, bij de toepassing van een groene gevel is het snoeien van een klimplant wel een aandachtspunt.

Kostenbesparing

Alle toegepaste bouwmaterialen en installaties zijn getoetst op hun economische toepassing, ruimteverwarming en -ventilatie zijn toegepast in een optimaal geïsoleerde woning.

Duurzame installaties

Vloerverwarming aangesloten op een bodemwarmtewisselaar is als uitgangspunt genomen. Het biedt comfort en een gelijkmatig verwarmde woning zonder hinderlijke radiatoren. Bovendien is het energiezuinig. Hoewel de ramen in de woning gewoon kunnen worden geopend, is er een mechanisch ventilatiesysteem met een eveneens energiebesparende warmtewisselaar aanwezig.

De aluminium puien met triple beglazing vormen de perfecte afscheiding tussen de binnen- en buitenruimte, de puien zijn onderhoudsarm en het glas biedt comfort middels de optimale warmte en koude isolatie en niet te vergeten de lucht/geluid isolatie.

Op het onderhoudsarme dak worden een aantal zonnepanelen gemonteerd, deze worden afgestemd op het zuiden voor een optimale opbrengst. Groot voordeel hiervan is dat u als gebruiker in de basiskosten bespaart op uw elektriciteitsrekening. Het systeem verdient zich globaal binnen vijf jaar terug en levert hierna uitsluitend winst voor u op.

Energie en techniek

Het dak op de woning is voorzien van zonnepanelen.Middels de salderingsregeling wordt een overschot aan elektra geleverd aan het net, en weer afgenomen van het net als het dak zelf te weinig produceert. In de toekomst vervalt naar verwachting vanaf 2020 deze regeling, accu systemen kunnen tegen die tijd mogelijk voor een deel overschotten bufferen.

De woning is aangesloten op een individueel afvalwatersysteem in de hoogste reinigingsklasse. Hieruit verkregen gefilterd water loopt naar de omliggende sloten. Elektra en water wordt verkregen door aansluiting op de openbare nutsvoorziening.

De woningen worden verwarmd via een warmtepomp die ’s winters warmte onttrekt uit de bodem en zomers koude levert voor de koeling van de woning. Het systeem heeft alleen elektra nodig voor de pompinstallatie die dit mogelijk maakt.

Nieuwsgierig? Blijf op de hoogte!

INSCHRIJVEN